Våra hem är något av det allra personligaste vi har som människor. Våra hem speglar oss och berättar vår historia. Därför kan man lära sig mycket om någon, bara genom att besöka deras hem. Vill du at ditt hem ska imponera på dina vänner och bekanta? Då ska du följa råden här nedan. Dessa råd kan hjälpa dig att designa ett spektakulärt och fabulöst hem som kommer få vem som helst att bli avundsjuk.

Stora och luftiga ytor

Något som imponerar på de allra flesta är stora och luftiga ytor. Vissa väljer att bygga rum med mycket luft uppåt taket, andra föredrar stora golvytor. Stora och öppna ytor får oss att känna oss friare. Ett trångt hem kan ofta ge en känsla av att man är instängd i en liten låda. Man kan undvika denna känsla genom att designa och bygga rum med stora och öppna ytor.
Med större ytor får du plats med mer imponerande dekor. Du kan till exempel inreda med stora tavlor, vaser eller krukväxter för att imponera ännu mer på dina vänner och bekanta. 

Öppna ytor är bra

Utgå från eleganta stilar

Om du verkligen vill imponera på andra med din hemdesign, ska du försöka att utgå från de mer eleganta stilarna. Man kan hämta mycket inspiration från gamla stilar, men man kan även använda sig av lite mer moderna stilar. Det är även möjligt att blanda modernt med gammalmodigt. Man ska dock vara lite försiktig när man blandar stilar, då de i vissa fall inte passar ihop. Se till att allt känns som en enda enhet. Låt ingen detalj sticka ut allt för mycket. Om någon inredningsdetalj känns fel kan du alltid prova något annat istället. Denna process kan ta lite tid, men det är värt det. 

Belysningen gör stor skillnad

Många tror att det enbart är själva grunddesignen eller inredningen som gör ett hem imponerande. Detta är dock inte alls sant. Belysningen gör faktiskt också en riktigt stor skillnad på helhetsintrycket. Man bör alltid tänka på ljusets färger och vilken typ av stämning det är man vill få till. Ett kallvitt ljus ger en helt annan effekt än ett varmvitt ljus. I många fall är ett varmvitt ljus mer behagligt än ett kallare ljus. Det betyder dock inte att det är den bästa typen av ljus i alla situationer. Det gäller att testa sig fram och hitta den belysning som passar bäst i varje rum.